Foredrag på konferanse

Myter om studentene som faller fra
Foredrag av Joe Cuseo

Vi har vært så heldige å få fatt i Joe Cuseo, professor emeritus i psykologi og en av nestorene i USA på å tilrettelegge for studenters suksess. Cuseo har lang erfaring og er en aktiv bidragsyter innenfor disse problemstillingene i USA, i tillegg er han mye brukt til å holde foredrag og arrangere workshops.

Myter om studenter som faller fra er trolig den viktigste årsaken til at mange ikke ser på framfall som en problemstilling og derfor ikke ser noen grunn til å gjøre noe med det. Cuseo vil ta oss gjennom mange av de utfordringene vi vil møte på veien, i tillegg til å kome med tips og inspirasjon til hvordan vi kan få opp aktiviteten i våre organisasjoner.

I etterkant av innlegget vil Cuseo ha en egen workshop der deltakerne kan står fritt til å spørre han om hva som helst av utfordringer dere måtte ha ved eget lærested.

Konferansespråket er norsk, men av naturlige årsaker vil Cuseos foredrag og workshop være på engelsk.

Analyse av studentflyt og sektorfrafrall i høyere utdanning i Norge
Innlegg av Asle Høgestøl

En annen interessant foredragsholder som kommer til konferansen er Asle Høgestøl, seniorutreder i ideas2evidence. Høgestøl har mastergrad i sammenliknende politikk fra Universitetet i Bergen og spesialist på komparativ metode og statistik analyse.

Høsten 2010 startet 30 000 nye studenter på et treårig bachelorprogram i Norge. Ved utgangen av 2015 hadde 57 prosent av disse oppnådd bachelorgrad ved lærestedet det startet på 5 år tidligere. Hv skjedde med de resterende 13 000 studentene? Sluttet de å studere uten å oppnå noen grad? Byttet de lærested og fortsatte utdanningen der? Er de fortsatt studenter, og i så fall, hvor nær er de målet om å oppnå grad?

Dette og flere spørsmål vil bli besvart i Høgestøls innlegg, som bygger på rapporten «Analyse av studentflyt og sektorfrafall i høyere utdanning i Norge«, som utredningsselskapet ideas2evidence har utarbeidet på oppdrag fra Universitetet i Bergen.

Rapporten har blitt gjenstand for stor medieoppmerksomhet, med omtale i blant annet Aftenposten, På Høyden, Khrono, Trønderavisa og framtida.no. Nyhetssak fra UiB kan leses her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.