Studiestartsundersøkelsen på OsloMet – Storbyuniversitetet

Skrevet av:
Silje Christine Andersen, studiestartskoordinator OsloMet
Envy Aleksander Frogset, student OsloMet

Last ned hele teksten som PDF

Sammendrag
Studiestartsundersøkelsen er et av flere verktøy vi på OsloMet bruker for i arbeidet med å forbedre og utvikle studiestart. Sammen med fokusgrupper og andre samtaler med studenter, ansatte, tillitsvalgte og andre, gir undersøkelsen en indikasjon på hva i studiestartsarbeidet som må forbedres og prioriteres, og kan til en viss grad brukes til å måle effekt av tiltak. Undersøkelsen har lav svarprosent og det er vanskelig å nå alle de nye studentene for å få tilbakemelding, men av de som svarer er studentmassen nokså riktig representert. Resultatene fra undersøkelsen brukes til å spre informasjon om sammenhengen mellom rekruttering, mottak, studentinformasjon, sosiale nettverk, studiemestring, engasjement, frafall og omdømme internt på OsloMet. På denne måten bruker vi innsikten fra undersøkelsen til å sikre en god start for alle OsloMet-studenter, med mål om at vi skal gi våre studenter de beste forutsetningene for å lykkes i overgangen til høyere utdanning.

2 Responses

1. Vil anbefale alle som planlegger eller vil gjøre endringer i sine spørreundersøkelser å lese gjennom denne teksten som er et ryddig eksempel på hvordan slike undersøkelser kan gjennomføres og mange av de utfordringene man møter.
    Spørsmål:
    Legger merke til at 36% var uten fortrolige venner.
    Er det slik at fadderordningen på de fleste program står aleine som sosialiseringstiltak?

2. Silje sier:

Nei, fadderordningen står ikke alene som sosialiseringstiltak. Det varierer mye fra studie til studie hvordan de legger opp den første uka, men alle har noen former for bli-kjent-aktiviteter i det obligatoriske opplegget på dagtid. Dette har det blitt satt mye fokus på etter SHoT-tallene (36%) i 2014.