Studiestartsundersøkelsen på OsloMet – Storbyuniversitetet

Skrevet av:
Silje Christine Andersen, studiestartskoordinator OsloMet
Envy Aleksander Frogset, student OsloMet

Last ned hele teksten som PDF

Sammendrag
Studiestartsundersøkelsen er et av flere verktøy vi på OsloMet bruker for i arbeidet med å forbedre og utvikle studiestart. Sammen med fokusgrupper og andre samtaler med studenter, ansatte, tillitsvalgte og andre, gir undersøkelsen en indikasjon på hva i studiestartsarbeidet som må forbedres og prioriteres, og kan til en viss grad brukes til å måle effekt av tiltak. Undersøkelsen har lav svarprosent og det er vanskelig å nå alle de nye studentene for å få tilbakemelding, men av de som svarer er studentmassen nokså riktig representert. Resultatene fra undersøkelsen brukes til å spre informasjon om sammenhengen mellom rekruttering, mottak, studentinformasjon, sosiale nettverk, studiemestring, engasjement, frafall og omdømme internt på OsloMet. På denne måten bruker vi innsikten fra undersøkelsen til å sikre en god start for alle OsloMet-studenter, med mål om at vi skal gi våre studenter de beste forutsetningene for å lykkes i overgangen til høyere utdanning.

2 thoughts on “Studiestartsundersøkelsen på OsloMet – Storbyuniversitetet”

1. Vil anbefale alle som planlegger eller vil gjøre endringer i sine spørreundersøkelser å lese gjennom denne teksten som er et ryddig eksempel på hvordan slike undersøkelser kan gjennomføres og mange av de utfordringene man møter.
    Spørsmål:
    Legger merke til at 36% var uten fortrolige venner.
    Er det slik at fadderordningen på de fleste program står aleine som sosialiseringstiltak?

2. Nei, fadderordningen står ikke alene som sosialiseringstiltak. Det varierer mye fra studie til studie hvordan de legger opp den første uka, men alle har noen former for bli-kjent-aktiviteter i det obligatoriske opplegget på dagtid. Dette har det blitt satt mye fokus på etter SHoT-tallene (36%) i 2014.